Kan de wereld veranderen?

Een blog met NLP gerelateerde verhalen

Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything

13 January 2017 — Wesley

In het verhaal van The Hitchhiker's Guide To The Galaxy wordt "The answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything" berekend. Toeval of niet, NLP komt wel erg dichtbij.

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy is een science fiction verhaal, geschreven door Douglas Adams voor hoorspelen voor de BBC. De verhalen zijn erg populair, vooral het aspect van The answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything heeft binnen sommige kringen een echte cult-status gekregen.

In een notendop is dit ultieme antwoord berekend door een supercomputer die Deep Thought heet. Het antwoord, na miljoenen jaren van rekenen, is 42. Het antwoord alleen niet nuttig zonder te weten wat de bijbehorende vraag is. Voor het berekenen daarvan is een nieuwe supercomputer gebouwd: De planeet aarde.

Het verhaal is misschien leuk, en wat heeft dit met NLP te maken vraag je je misschien af? Meer dan je zou denken.

Nerds als ik vinden het leuk om met cijfers, getallen en letters te spelen. Zo viel er bij mij vandaag een kwartje: Als je de posities van de letters N, L en P in het alfabet neemt dan kom je uit op 14, 12 en 16. Tel die dan eens bij elkaar op ... 42!

Wie had dat durven denken, NLP als The Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything!

Don't Panic

Voor wie nog niet in ziet hoe bijzonder dit is heb ik een link naar wikipedia.

Uiteraard was dit ook wel te verwachten. Sta je open voor de methodes en technieken uit NLP dan kan het ook daadwerkelijk het antwoord op alles zijn, zelfs op vragen waarvan je vooraf nog niet wist dat je ze had.

Ook heb ik nog even gedacht wat dit nu in NLP termen is. Een herkadering? Niet echt. Een anker? Ook niet. Een complexe equivalentie komt een heel eind denk ik. Misschien is er zelfs een vleugje Perceptie=Projectie aanwezig, immers, als je wil dat NLP het antwoord op alles is, dan zal dat in jouw beleving ook zo zijn.

Met die conclusie kan ik maar op een manier deze blogpost beeindigen:

So Long, and Thanks for All the Fish

Tags: taalpatroon, perceptie=projectie