Kan de wereld veranderen?

Een blog met NLP gerelateerde verhalen

Bang in het donker

23 March 2018 — Wesley

Bang zijn in het donker is iets wat vaak voor komt. Elon Musk, de man achter onder andere Tesla en Space X, heeft hier zijn eigen herkadering voor.

Elon Musk heeft een mooie inhoudsherkadering die hem als klein kind hielp om niet meer bang te zijn in het donker. In het Emgels is het:

When I was a little kid, I was really scared of the dark. But then I came to understand, dark just means the absence of photons in the visible wavelength - 400 to 700 nanometers. Then I thought, well it's really silly to be afraid of a lack of photons. Then I wasn't afraid of the dark anymore after that.

Vrij vertaald naar het Nederlands:

Toen ik nog een kleine jongen was, was ik erg bang voor het donker. Toen begreep ik dat donker alleen maar de afwezigheid is van fotonen met een golflengte van 400 tot 700 nanometer. Toen dacht ik dat het wel een beetje raar is om bang te zijn voor de afwezigheid van fotonen. Vanaf toen was ik niet meer bang in het donker.

In zijn geval hielp het dus om naar de exacte betekenis te kijken van wat donker is. Die ontdekking was voor hem zo geruststellend dat hij niet meer bang was. Het mooie van deze herkadering is dat hij daarmee ook een kijkje geeft in het model van de wereld van Elon Musk, erg technisch en op feiten gebaseerd.

Tags: herkaderen