Kan de wereld veranderen?

Een blog met NLP gerelateerde verhalen

Herkadering van de wind

31 December 2016 — Wesley

Het nummer "Ren Lenny Ren" van Acda en de Munnik bevat een prachtige herkadering van de wind. Het nummer kende ik al, en had de tekst eigenlijk nooit de aandacht gegeven die het wel verdient.

Dat veranderde tijdens de verkiezingsweek van de Q-Top 1000 van radiozender Q-Music. Gedurende deze week mochten DJ's lijsttrekker zijn voor een door hun zelf gekozen nummer, hierbij gaven ze hun persoonlijke reden waarom ze vinden waarom dit nummer hoog in de Q-Top 1000 zou moeten eindigen.

Een van de DJ's heeft daarbij zijn verhaal verteld voor dit nummer: http://qmusic.nl/nieuws/lijsttrekker-mattie-gaat-voor-acda-de-munnik

Dit verhaal maakte dat ik anders naar dit nummer ging luisteren waardoor het voor mij veel waardevoller is geworden. De DJ verteld ook dat het een nummer over verlies is wat energie geeft in plaats van alleen maar treurig zijn, en ook dat vind ik dan weer bij NLP passen.

Dit is de volledige tekst van het nummer: http://www.songteksten.nl/songteksten/33149/acda---de-munnik/ren-lenny-ren.htm

Met deze herkadering in gedachte, dat de wind een dierbare is die op deze manier weer tastbaar is, is door de wind lopen voor mij ook een heel andere ervaring geworden. Precies dat is wat mij betreft de ware kracht van herkaderen.

Tags: weer, muziek, herkaderen