Kan de wereld veranderen?

Een blog met NLP gerelateerde verhalen

Met plezier de regen door

19 December 2016 — Wesley

Ik loop graag, dan is het lastig als je daarin beperkt wordt door het weer. Tijd om aan de kant van de oorzaak te gaan staan en met plezier de regen in te gaan.

Daar sta je dan, aan de kant van de oorzaak in de regen. Wat je daar kan doen? De regen zelf veranderen gaat niet, wel kan je veranderen hoe je de regen ervaart.

Hoe ik dat doe hangt af van van het soort regen. Uiteraard heb ik dan geen onderverdeling in de enorme hoeveelheid soorten regen die er zijn, maar een simpele: Die waar ik zonder paraplu in kan lopen en die waar ik wel een paraplu nodig heb.

Bij regen waar ik zonder paraplu in kan lopen was ik eerst gewend om tijdens het lopen naar beneden te kijken. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, dus m'n stemming werd daar niet beter op. Tegenwoordig heb ik een andere strategie: Ik loop gewoon rechtop, net zoals wanneer het prachtig weer is, en alleen die verandering laat zich al in m'n stemming merken. En dan die kleine druppeltjes die ik dan zacht in m'n gezicht voel neerkomen, is dat stiekem niet gewoon een prettig gevoel? Gewoon genieten dus.

Dan de tweede categorie, die waar ik wel een paraplu bij nodig heb, die herkader ik tot iets wat ik mooi vind. In zo'n geval gaat m'n aandacht naar het getik dat de druppels op de paraplu veroorzaken. Is dat geen mooi patroon? Of eigenlijk is het geen patroon, het is pure willekeur. Dat is dan ook precies wat de nerd in mij hier zo mooi aan vind. Willekeur is met computers erg moeilijk te maken en moeder natuur draait er haar hand niet voor om en geeft het je cadeau.

Wie gaat er mee genieten?

Tags: weer, herkaderen, strategie, oorzaak-gevolg