Kan de wereld veranderen?

Een blog met NLP gerelateerde verhalen

NLP heeft mijn wereld op z'n kop gezet ... of niet?

24 April 2017 — Wesley

Laatst kon ik aan iemand uitleggen wat NLP is en wat dit voor mij betekend, wat er allemaal voor mij veranderd is sinds het begin van m'n Practitioner training. Onbewust kwam daar iets moois uit.

Mijn eerste samenvatting was: NLP heeft mijn leven op z'n kop gezet. Iets wat ik zelf als zeer positief ervaar. Werkelijk alles is veranderd. Hoe ik me voel, hoe ik in het leven sta, mijn toekomstplannen, echt bijna alles.

Later vertelde ik over wat ik het belangrijkst vond aan NLP. Dat is een moeilijke keuze. Het geheel van NLP is duidelijk meer dan de som van de methodes en inzichten die er bij horen. Het belangrijkste wat het me heeft opgeleverd is het inzicht dat ik op mezelf kan vertrouwen, het goed is als ik de keuzes maak die voor mij goed zijn, dat ik mezelf kan zijn. Dat wordt dan weer het best weergegeven door de NLP vooronderstelling "Alles is erop gericht opnieuw één en volledig te worden met jezelf".

Met die vooronderstelling in het achterhoofd kan het dus eigenlijk niet zo zijn dat NLP mijn wereld op z'n kop heeft gezet, dan lijkt het erop dat ik daarmee verder van mezelf af kom te staan. Nee, de juiste bewoording is om te zeggen dat het m'n wereld weer rechtop heeft gezet.

Tags: vooronderstellingen