Kan de wereld veranderen?

Een blog met NLP gerelateerde verhalen

NLP in het wild

08 August 2017 — Wesley

Soms zie ik buiten iets wat ik direct associeer met NLP. In deze blog twee posters die ik op een bouwplaats tegen kwam.

Op een bouwterrein worden vaak schotten neergezet om het bouwterrein af te kaderen. Meestal zijn dat saaie, kale dingen. Deze keer kwam ik wat bijzonders tegen en waren er posters op geplakt. De teksten op die posters relateerde ik direct aan NLP en daarom heb ik er foto's van gemaakt.

Dit zijn de foto's:

Op een dag besloot ik at ik alles kon. En toen deed ik het. Bedenk waar je niet goed in bent. En doe dat gewoon niet.

De eerste is een mooie onbeperkende overtuiging, als je zelf vind dat je iets kan dan zal het je (met misschien wat oefenen) ook lukken. De tweede is bijna een tegenpool daarvan. Reden dat ik die toch aan NLP relateer is omdat NLP je ook laat focussen op wat wél kan, en niet op dat wat je niet kan, en dat is ook de positieve intentie achter deze tekst.

Wie is die C.A.J. Bleyenberg wiens naam onder de quotes staat ? Dat was de bedrijfsleider van Kwantum. Dat is geen toeval, de bouwplaats waar ik deze quotes tegen kwam bevond zich op de plek waar vroeger een filiaal van Kwantum zat, en de nu gebouwde horeca gelegenheid heet ook Bleyenberg.

Ook dit bevestigd de link naar NLP. NLP is gemodelleerd naar succesvolle mensen, en gezien de aantallen Kwantum winkels is het denk ik gerechtvaardigd om van succes te spreken. Logisch dus dat de quotes van C.A.J. Bleyenberg een link met NLP laten zien.

Tags: onbeperkende-overtuiging, positieve-intentie