Kan de wereld veranderen?

Een blog met NLP gerelateerde verhalen

NLP, the hard way

18 December 2016 — Wesley

In mijn NLP Practitioner werd redelijk wat muziek gebruikt, muziek waarbij in de tekst sporen van NLP terug te vinden zijn. Voor mij reden om binnen het genre van mijn voorkeur te zoeken.

Wat is dan dat genre van mijn voorkeur? Ik hou van lekker stevige muziek, gitaren, hard rock, (symfonische) metal, dat soort werk. Daar binnen heb ik dan nog een zwak voor vrouwelijke zang, dat mixt voor mij lekker. Van dit soort muziek krijg ik energie, zelfs na een intensieve dag kan ik hiermee weer lekker bijkomen.

Het zoeken naar nummers met NLP gerelateerde teksten was lastiger dan ik dacht, en uiteindelijk was het dan toch raak. Na heel wat zoeken kwam ik op een oude favoriet van mij uit: Open Your Eyes van de Guano Apes. Het is een stevig up-tempo nummer met een hoop druk gitaarwerk.

Voor wie het niet kent:

Voor de link naar NLP ben ik dan vooral geïnteresseerd in de tekst en specifiek het refrein:

Open your eyes, open your mind
Proud like a god don't pretend to be blind
Trapped in yourself, break out instead
Beat the machine that works in your head

De delen 'Open your eyes, open your mind' en 'trapped in yourself, break out instead' zijn voor mij goede omschrijvingen van wat er in een NLP Practitioner training gebeurd: Je ogen openen en uit je beperkende overtuigingen breken. De laatste zin vind ik ook goed passen, die interpreteer ik als de machine die de beperkende overtuigingen gemaakt heeft en die je gaat verslaan met alle methodes en tools die je aangereikt krijgt.

Tags: muziek